22.9.2015

Arvaa mistä soitan?

Olen eläissäni ostanut ilmaista puheaikaa enemmän kuin ehdin tässä iäisyydessä käyttämään. Jos olisin tiennyt, että tulee tarjous rajattomasta puheajasta ikuisuuteen ilman datakattoa, olisi jäänyt ilmaiset puheajat ostamatta. Rajaton, ilman typerää datakattoa! Kuudessakin jalassa yhteydet pelaa, kun muistaa laittaa laskut suoraveloitukseen...

Jos ovikello soi, ja portailla seisoo mormoonien sijaan teleyhtiön parivaljakko hurmioituneena kertomassa taivaallisesta foor zeen tarjoamasta puheen ja tiedon valtakunnasta tiedän, että teleoperaattorit ovat kaataneet vartiotornit, ja raivanneet tiensä lopullisesti myöhempien aikojen paalupaikalle.

On jo nyt ikävä niitä tyyppejä, jotka tyytyivät puhelulla vanhaan kapulaan lupaamaan sataa minuuttia puheaikaa, jos vaihtaa telekuntaa. Sata minuuttia! Luulin silloin, että se on maksimi minkä ihminen ehtii eläissään ilmaiseksi puhumaan. Ja heti perään soittaa toinen ja tarjoaa sataaviittäkymmentä minuuttia. Ja nämä kaikki minuutit ihan ilmaiseksi; kahdella kympillä kuussa.

Nyt nämä tulevat kellonsoittajat tarjoavat rajatonta puhetta ilman datakattoa, muutamalla kympillä per kuukausi. Kaikilla vehkeillä!

Olen käännyttänyt lukemattomia ovikellonpimputtajia, mutta näille en kyllä taida pärjätä. Jenkeissä nämä käännyttivät jo hutsut ja huumeparonit.

Silloin, kun NMT puhelimet tekivät tuloaan, moni puheen avaus kuului; Arvaa mistä soitan? Leikilläni arvasin usein väärin, kun vaihtoehtoja oli kovin monta; Malmin hautausmaalta?

Siinä on teleoperaattoreilla sarkaa. Rajatonta puhetta ja typerää dataa ilman kattoa!

Arvaa mistä soitan?

ChiliPark 2015