11.11.2013

Sähkötupakka

Ajattelin lopettaa tupakanpolton.

Nikotiini on kuitenkin sellainen aine, ettei siitä kaikki pääse irti viheltelemällä. Korvaushoidoksi on olemassa ns. hyväksyttyjä menetelmiä, purkkaa, laastaria yms. Monikansallisten yritysten tuotteita, joiden viranomaishyväksyntä on saatu todennäköisesti lobbauksella ja lahjonnalla.

Kiinnostuin sähkötupakasta.

Koska tähän sähkötupakkajupakkaan ei virtaa mistään tutkimusrahaa, ei sitä suosittele yksikään tutkimuslaitos nikotiinin korvaushoidoksi. Ei osata sanoa mitä aineita markkinoilla olevissa nikotiininesteissä on.

Hei Haloo! Hesarissa oli artikkeli Verifinistä, joka käyttää kaiken energiansa ja varansa tutkimuksiin, joilla määritellään millä aineilla jotkut heimoyhteiskunnat tuhoavat toisiaan. Siis määritellään ainoastaan aineet, ei mitään muuta. Tieto aineista ja niiden valmistajista löytyy niiden tuhottavien purkkien kyljestä, ihan ilmaiseksi.

Tälläisten kilvenkiilloitustutkimusten ohessa Verifin voisi tilata Espanjasta pari putelia nikotiininestettä, ja tutkia mitä se sisältää. Veroeuroille vastinetta, please!

Aloitin tämän projektin kaksi kuukautta sitten. Posti hukkasi tilaamani aloituspakkauksen. Kolmenkymmenen päivän jälkeen postin hävityksestä lähetys uusittiin, se tuli perille neljässä päivässä.

Ostin sähkötupakkani FinnVapesta, Espanjasta. Suomessa saa myydä käyttölaitteita, mutta ei käyttötavaraa; nikotiininestettä. Aloituspakkaus maksoi postikuluineen 40 euroa.

Aloituspakkauksen mukana tullut tupakan makuinen nikotiinineste (18 mg) oli liian vahvaa, joten tilasin samasta paikasta miedompia nesteitä; 30 ml vanilijaa (9mg) ja 30 ml mentholia (9mg). Kolmannen tilauksen tein eilen; 30 ml mentholia (9mg), 30 ml minttua (9 mg) ja 30 ml lakunarua (12 mg). Näillä pärjään n. kolme kuukautta. Rahaa nesteisiin olen käyttänyt postikuluineen 60 euroa.

FinnVape on ollut luotettava toimittaja. Kun sunnuntaina tilaa, on paketti viimeistään perjantaina postissa.

Tupakasta pääsin irti melko nopeasti, n. viikon kuluttua sähkötupakan käytön aloittamisesta.

En tiedä olenko joutunut ojasta allikkoon. Tutkittua tietoa nikotiininesteistä ja sähkötupakan käytöstä on vähän. Argumentit korvauskäyttöä vastaan ovat aika heppoisia.

ChiliPark 2013