10.10.2013

Mukulat ja juurekset

Maa-artisokka
Saimme palstanaapuriltamme maistiaisiksi maa-artisokkaa. En ole ollut kovin innoissani näihin mukulakasveihin. Plantaasillamme rehottaa piparjuuri, jota emme ole juurikaan hyödyntäneet. Piparjuuren pistävä ja voimakas aromi on saanut sen mukulat pysymään maassa. Sinapin raaka-aineeksi olen sitä joskus harkinnut.

Maa-artisokka päätyy todennäköisesti keitoksi.

Juuripersilija
Juuripersilija oli positiivinen yllätys. Juuripersilijan maku on astetta palsternakan makua miedompi. Olemme käyttäneet sitä keitettynä ja paistettuna perunan korvikkeena. Juuripersilijan viherkasvu maistuu alkukesästä aavistuksen verran persilijalle. Kasvaessaan se muuttuu karvaaksi.

Palstaviljelykausi alkaa olla ohi. Jäljellä on vielä pieniä pakkasiakin kestävät lantut, sekä pieni määrä perunaa. Osan palsternakoista jätämme talveksi maahan, niille kaikille ei löytynyt tänä kesänä käyttöä. Jo toisena peräkkäisenä vuotena menetimme punajuuret rusakoille, niiden syötyä punajuurien naatit. Muutoin kausi oli onnistunut.

ChiliPark 2013