Ankanmunat ovat puolitoista kertaa tavallisen kananmunan kokoisia. Ne sisältävät myös kananmunaan verrattuna enemmän proteiinia, mutta samalla myös enemmän kolesterolia ja rasvaa. Keitettäessä ankanmunien vaaleat keltuaiset muuttuvat kirkkaan oransseiksi ja valkuaiset sinisen sävyiseksi.
Makunsa puolesta ankanmuna on kananmunaa voimakkaampi. Se on vaahtoutumisominaisuuksiensa puolesta erinomainen leivontamuna valkuaisen "sitkeän" koostumuksen vuoksi = kuohkeammat leivonnaiset. Sopii hyvin gluteenittomaan leivontaan.
1. Laita kananmunat kattilaan, kylmään veteen, liedelle.
2. Kun vesi kiehuu, laita levy pois päältä ja jätä kattila keitinvedessä lilluvine munineen levylle kymmeneksi minuutiksi.
3. Huuhdo kanamunat nopeasti juoksevassa kylmässä vedessä.
Huom! Ei toimi induktioliedellä, niissä ei ole jälkilämpöä.
ChiliPark 2013