18.7.2013

Fantsuu Hei!

Aji Fantasy
Suoraselkäisen pienviljelijän silmät kostuivat ilonkyyneliin kun laskeuduin jäykin polvin Ilotalon lattialle iltarukoukseen, ainoana toiveena edes pienenpieni sato.

Runsaan viherkasvun alta paljastui rukoilijan silmiin chilitaivas.

Pauligin pakastetehtaalle kuskattiin aikoinaan jostain Sipoosta satoja kuormalasteja niitettyä hernettä. Lastit kipattiin pihalla ammottavaan kuiluun. Tehtaalla töitä paiskinut tiesi kertoa, että herneet varsineen pestään, silputaan ja syötetään kuluttajalle hernekeittona. En oikein uskonut sitä.

Kiinalainen ystävämme käyttää herneestä hyödyksi kaiken, palot, viherkasvun ja juuret.

Epätoivoisena olin jo valmistautumassa vihermassan hyötykäyttäjäksi.

Tomaatin lehdet ja varsi ovat myrkyllistä. Punajuuren lehdet maistuivat salaatissa erinomaisilta. Maistoin herneen lehteä, joka maistui ihan herneeltä. Tuhlaammeko ravintoa kuorimalla kasveista ainoastaan kerman, vai heitämmekö kerman tunkioon ja syömme kurrin?

ChiliPark 2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti