18.2.2015

Ravintolapäivä

Tom Kha Kai-keitto
Ravintolapäivä on Suomesta alkanut ruokakarnevaali. Suomesta ravintolapäivä on levinnyt n. 30 maahan, ja on nykyään maailmanlaajuinen ruokatapahtuma, joka järjestetään neljä kertaa vuodessa kolmen kuukauden välein.

Saimme kutsun Vantaalle Kin Thai Takeaway'hin, jossa tarjolla oli kolme noutoannosta:

Tom Kha Kai-keitto;
Riisiä, kananlihaa, herkkusieniä ja Thai-yrttejä, kookosmaidossa

Paistettua broileria cashewpähkinöillä;
Riisiä, broileria, cashewpähkinöitä, paprikaa ja sipulia

Paistettua nuudelia;
Keltaista nuudelia, possunlihaa ja vihanneksia.

Kutsun noudattaminen kannatti. Todella hyvin valmistettua Thai-ruokaa. Isot annokset, joista riitti vaikka kahdelle. Edullista ja hyvää, valmistettu rakkaudesta Thai-ruokaan.

Kiinnostukseni näitä ravintolapäiviä kohtaan on ollut lähinnä seuraileva. Tiedän, että niitä on järjestetty, ja joskus olen tutkinut niiden tarjontaa. Nyt kun olen käynyt, ja nähnyt millä antaumuksella niihin valmistaudutaan, on kiinnostus herännyt. Seuraavat ravintolapäivät eivät jää väliin.

Tässä pieni otanta Helsingin tarjonnasta. Voiko näitä vastustaa:

Jenky's American Cafe (AKA Gaylord Girl's)

The girl from Gaylord, Michigan (yes, that's the real name :D )

If you're looking for something sweet with your morning coffee, or a cookie break with a nice cup of iced tea here is the place to be! We have plenty of sitting room, if you'd like to eat here or take-away is also possible!

Lunch will be served from 12.00 until we run out!
Lunch Menu: Sloppy Joes (Homemade burger buns with marinated meat/veggie filling)

Laskiaispullabaari

Aidolla voilla leivotut laskiaispullat, joissa reilusti täytettä. Tarjoillaan uunituoreina suoraan ikkunasta. Kysymys enää kuuluukin, hillolla vai mantelimassalla?

House of Sausage

Kotitekoiset rakkaudella rakennetut raakamakkarat tekevät paluun uudella osoitteella. Kuumalta muurikalta tarjolla chorizo- ja Italian salsiccia sekä kotitekoinen coleslaw.

Kaay lekal!

Gambialaisen keittiön herkkuja on taas saatavilla! Tarjoamme akaraa, mustasilmäpavuista valmistettuja gambialaisia frittejä mausteisen tomaatti-sipulikastikkeen kera. Annos sopii kasvissyöjälle ja vegaanille. Pääset herkuttelemaan vitosella. Palanpainikkeeksi daharia, mustasta tamarindista tehtyä juomaa

Hepo Perambulator

Hepon kauniit päivät vihreillä niityillä ovat luetut.Hepo saa arvoisensa lopun herkuttelun merkeissä. Hepo laskiaispulla: Kylmäsavustettua ja fenkoli marinoitua hepoa, fenkolisalaatti Vihreäkastike ja tulinenkastike.

Aikun pieni piirakkapuoti

Tarjoan tänään Toscakakkua, Mustikkatuorejuustokakkua, Porkkanakakkua, Mokkapaloja, Kuningatarpiirakkaa, Pumpernikkeleitä vaaleanpunaisilla sydänkuorrutuksella. Minulla ei ole tarjolla mitään kevyttä!

La Baraque à Frites

Nyt niitä saa täältäkin, ranskalaisia Belgian tyyliin! Menu de La Baraque à Frites - Kullan rapeita ranskalaisia, rakkaudella valmistettu käsin alusta loppuun! - Kastikkeita jokaiseen makuun, tarjolla neljä eri vaihtoehtoa!

Vinssibaari

Tervetuloa herkuttelemaan Tapanilan parhailla burgereilla ja laskiaisvohveleilla! Luvassa myös vaahtokarkkikaakaota ja kahvia palanpainikkeeksi. Ruoka lasketaan vinssillä parvekkeelta Vanhan Tapanilantien puoleiseen "pihabaariin", pukeudu lämpimästi, kulmilla myös hyvä pulkkamäki!

Varustelekan Muonituskeskus

Tarjolla ILMAISTA BlåBand-retkiruokaa syötävään muotoon valmistettuna

ChiliPark 2015