4.2.2015

Nero

Olen Pihvi-Mies, ranskalaisilla. Kun ruokalistalta löytyy pippuripihvi, laitetaan se.

Tallinanreissulla, osittain pakkasesta johtuen, valitsimme hotellin ravintolan; Neron. Laivamatkalla Tallinnaan söimme buffetin sijaan "kulinaristisessa" ravintolassa, jonka menun oli suunnitellut joku alan asiantuntija. Sen olisi voinut ehkä jättää väliin. Neron menu oli leimaus.


Paahdettua hevosenlihaa, kuivattuja ja grillattuja kauden vihanneksia, lakkalientä
Kivilevyllä tarjottu paahdettu hevonen lisukkeineen oli todella maukas, vihreineenkin.


Savustettua ankeriasta, kombucha- vaahtoa inkiväärillä, tempura maki
Mielipiteeni annoksista, joissa lautanen sotketaan, on vähän ristiriitainen. Näyttää siltä, että lautasella ei ole juuri mitään syötävää, ja että sille on valunut edellisen annoksen hevoselta kuolat. Vaahto on varmaan niin mennyttä aikaa, mutta herkullista, kuten koko annos. Makujen sinfoniassa meinasin vetää lautasella olevan jauheen pillillä nenään...

Jos käy Tallinnassa, pitää ehdottomasti käydä Stokkalla, ja siinä Viruhotellin vieressä olevassa Robert Pauligin kahvilassa. Bodumin muotoilu miellyttää, eikä kahvitermaria taida saada Suomessa muutoin kuin verkkomyynnistä.

Robert Pauligin kahviossa näkemisen arvoinen on sen vanhan muijan ilme, kun kävelee sotkemaan lattiat. Eukolla ei ole varmaan muuta virkaa kun pyyhkiä lattioita, eikä se siitäkään pidä. Olisiko mummo Wahlrooseja. Nallekaan ei pitänyt siitä, että tavisasiakkaat tuli sotkemaan pankin lattioita.

Japanilainen Sencha on kevätsadon lehdistä höyryttämällä valmistettu tee.

Sencha = haudutettava, Matcha = vispattava pulveritee.

Miellyttävän raikas joko tuoreelta ruoholta tai ”merelliseltä” tuoksuva tee, joka sopii erinomaisesti esim. sushien kera. Senchaa juodaan usein läpi aterian. Sen terveysvaikutuksia pidetään suurina. Se maku muuttuu kalaisaksi, jos lehtien päälle kaadetaan liian kuumaa vettä.


Intialainen Darjeeling on teelaatujen shampanjaa. Se on maultaan ainutlaatuisen hienostunutta. Aito darjeeling on tuotettu tarkoin määritellyllä alueella Intian Darjeelingissa. Kuten shampanjaa, myös väärennettyä darjeelingia on runsaasti kaupan. Aidon darjeelingin tunnistaa sille myönnetystä, alkuperän todentavasta sertifikaatista.

ChiliPark 2015