14.2.2015

Outdoor Girl

Hyötykasviyhdistyksen siemenluettelo enteilee aina kevättä!

Luettelon voi ladata yhdistyksen nettisivuilta PDF muodossa.

Kevätkylvön aika ei ole ihan vielä, jos ei kasvata chilejä. Chilit on hyvä pistää itämään jo nyt, varsinkin jos ei ole aikaisempaa kokemusta niistä. Joidenkin lajikkeiden itämiseen saattaa kulua joskus viikkojakin, toiset taas itävät muutamassa päivässä. Annuumit voivat vielä mielestäni odottaa valoisampia päiviä. Säästää sähköä, kun ei tarvitse käyttää keinovaloja.

Suosin tänä vuonna kirsikkatomaatteja. Niiden menekki on varmaa, ja satoa saa heti alkukesästä, jatkuen syksyyn. Isompien tomaattilajikkeiden kypsymistä voi joskus joutua odottamaan, jolloin niitä uhkaa monet vaarat, halkeamiset ja taudit. Ts. kirsikkatomaatit kestävät paremmin hoitovirheitä...


ZUCKERTRAUBE
Rotevakasvuinen, isoja terttuja tekevä punainen kirsikkatomaatti, jolla aromikas maku. Kasvihuoneessa tai suojaisella, aurinkoisella seinustalla sateensuojassa kasvatettavaksi.

SUNGOLD F1
Monen suosikkikirsikkatomaatti. Kasvutapa vähän ’villi’, siksi tukeminen tärkeää. Viljely kuitenkin kannattaa, koska 10-15g painavat oranssinpunaiset tomaatit ovat supermakeita. Viljellään joko kasvihuoneessa tai lämpimällä seinustalla. Antaa satoa myöhään syksyyn.

GARDENERS DELIGHT
Yksi maukkaimmista ja makeimmista kirsikkatomaateista. Kasvuaika n. 68vrk. Pienet, kirkkaanpunaiset tomaatit tertuissa. Paino n. 20-25g/kpl. Kasvutapa rehevä. Kookas, tuettava reilusti. Kasvihuoneeseen tai lämpimälle seinustalle. Huom, siemenet pieniä!

HUNDREDS & THOUSANDS
Tällaista kirsikkatomaattia et ole varmasti ennen nähnyt. Nimensä mukaisesti se tuottaa satoja ja jopa tuhansia makeita ja mehukkaita suupaloiksi sopia pikkutomaatteja. Soveltuu amppelikasvatukseen ja ruukkuviljelyyn. Pitkä sadonkorjuuaika.

OUTDOOR GIRL
Vanha englantilainen, aikainen lajike avomaaviljelyyn. Kasvuaika n. 65 vrk. Kasvaa noin 120 cm korkeaksi. Rotevat ja leveät lehdet. Hyvin lannoitettuna antaa suuren sadon. Punaiset tomaatit kiinteitä, keskikokoisia ja ohutkuorisia. Voimakas aromi. Tällaiselta tomaatin tuleekin maistua!

FEMSPOT kasvihuonekurkku
F1-hybridi. Parthenokarppinen eli itsepölyttyvä. Erittäin satoisa, kestää alhaisiakin yölämpötiloja. Ei tule kitkeräksi. Taudinkestävä. Suosittu!

Lajikekuvaukset Hyötykasviyhdistyksen siemenluettelosta.

ChiliPark 2015