19.5.2017

Mahtavat melonit

Sain talon aasialaisvahvistukselta melonin siemeniä ja yhden hedelmän, kun ihastelin hänen orapihlaja-aidassa kasvavia pallukoita.

En tiedä, minkä laadun meloni on kyseessä, mutta runsas puoli vuotta huonelämmössä ei melonia lannistanut, se oli sisältä kiinteä ja maultaan hyvä. Vahvistuksen vahvistus vuoden säilymisajasta piti varmaan paikkansa, vaikka uskalsin sitä epäillä.

Toteamus aasialaisella aksentilla; "Et saa kyllä siemeniä itämään, minä kasvatan sinulle keväällä taimet" sai kilpailuviettini heräämään. Sitä ei oikeasti olisi edes kannattanut herättää, sillä en ole huono häviäjä, ainoastaan hyvä voittaja.

Ilmojen ollessa vielä kalseita, kasvattamani taimet alkoivat keulia.

Taimia on helppo pitää kurissa kun pitää niitä pienissä kasvuastioissa nälkäkuurilla. Lorautin epähuomiossa purkkeihin ravinneliuosta, mikä oli virhe. Kumpainenkin alkoi kaikinpuolin lisääntyneessä energiassa venyttämään pituutta, ja kiinnittymään lonkeroillaan mistä kiinni sai.

Kun purkki on täynnä juuria ja kasvi rönsyilee, on kastelutarve: useasti päivässä.

Varttia vaille ulospanoa jouduin siirtämään ne maitopurkkeihin.

Aamulehti 10.5.2017: Ihmiset hullaantuivat seksillä vihjailevaan mukiin – uusi muumimuki viedään käsistä

"Tiistaina yksinoikeudella myyntiin tullut uusi muumimuki Taikurin hattu aiheutti yleisöryntäyksen Tampere-taloon, ihmiset ostavat mukeja isoja määriä, peräti kahtakymmentä kappaletta kerrallaan".

"14.5 muki tulee myyntiin kaikille Arabian jälleenmyyjille, ja on myynnissä vuoden loppuun saakka", yksinoikeudella kaikilla...

Vein Ilotaloon ensimmäiset kasvit alkuviikosta. Yölämpömittarin näyttäessä heti vastaavana yönä kolmea astetta, olin varma että tein taas virheen. Virheistä oppii, mutta tästä ei. Kasvit voivat kylmästä huolimatta edelleen hyvin. Kohta on aika siirtää loputkin sinne.

Ikkunalla on vielä tilaa, mutta kurkkujen irroittamisessa lämpöpatterista voi olla haasteita. Kurkut ovat ankkuroineet itsensä siihen tiukasti kiinni.

Lämpeneviä öitä odotellessaan kurkut ovat alkaneet kantaa vihannesta.

©2017 ChiliPark
arabiamuki, Kasvihuone, kasvihuonekurkku, keräily, Moomin mug, Muumi kesämuki, Muumimuki, Taikurin hattu, taimikasvatus, uudelleenistutus, #arabiamuki, #kasvihuone, #kasvihuonekurkku, #keräily, #moominmug, #muumikesämuki, #taikurinhattu, #muumimuki, #taimikasvatus, #uudelleenistutus