Tallinanreissulla, osittain pakkasesta johtuen, valitsimme hotellin ravintolan; Neron. Laivamatkalla Tallinnaan söimme buffetin sijaan "kulinaristisessa" ravintolassa, jonka menun oli suunnitellut joku alan asiantuntija. Sen olisi voinut ehkä jättää väliin. Neron menu oli leimaus.
Paahdettua hevosenlihaa, kuivattuja ja grillattuja kauden vihanneksia, lakkalientä |
Savustettua ankeriasta, kombucha- vaahtoa inkiväärillä, tempura maki |
Robert Pauligin kahviossa näkemisen arvoinen oli vanhan muijan ilme, kun käveli sotkemaan lattiat. Eukolla ei ollut varmaan muuta virkaa kun pyyhkiä lattioita, eikä se siitäkään pitänyt. Olisiko mummo Wahlrooseja. Nallekaan ei pitänyt siitä, että tavikset tulivat sotkemaan pankin lattiat.
Sencha = haudutettava, Matcha = vispattava pulveritee.
Miellyttävän raikas joko tuoreelta ruoholta tai ”merelliseltä” tuoksuva tee, joka sopii erinomaisesti esim. sushien kera. Senchaa juodaan usein läpi aterian. Sen terveysvaikutuksia pidetään suurina. Se maku muuttuu kalaisaksi, jos lehtien päälle kaadetaan liian kuumaa vettä.
Intialainen Darjeeling on teelaatujen shampanjaa. Se on maultaan ainutlaatuisen hienostunutta. Aito darjeeling on tuotettu tarkoin määritellyllä alueella Intian Darjeelingissa. Kuten shampanjaa, myös väärennettyä darjeelingia on runsaasti kaupan. Aidon darjeelingin tunnistaa sille myönnetystä, alkuperän todentavasta sertifikaatista.
ChiliPark 2015