Ostin reilun palan siankylkeä johon oli jätetty nahka. Nahka kuivataan suolalla, lihapuolelle mausteita oman maun mukaan, kylki rullalle ja rulla grilliin useiksi tunneiksi. Tuloksena herkullisen rapeanahkainen kylkirulla.
Roast pork with crackling |
Poronkusema on matka jonka ajoporoa voi juoksuttaa pysähtymättä. Virtsatakseen poron pitää olla paikallaan. Jos poroa juoksutetaan yli poronkuseman, sille voi tulla virtsaumpi. Joidenkin tietojen mukaan poronkusema on 7 - 8 kilometriä.
Siis, jos poro kusee nyt ja se komennetaan juoksuun, pitää se pysäyttää 7 - 8 kilometrin juoksun jälkeen kusitauolle; poronkusema.
Poronkäristys, perunamuusi ja puolukkahillo.
Poronlihaa ja vettä |
Lapin poron lihaa myytäessä on pakkausmerkinnät tarkkaan säädelty. Siperian poropakkauksiin ei paljoa vaadita. Poroa, vettä ja suolaa.
Mielikuvin voidaan myös suomalaisten porojen teurasjätteet myydä käristyksenä, kunhan alkuperämaaksi painetaan jonnekin pussinkulmaan pienellä; Venäjä. Kätevää!
Nyt tiedän mikä on porokusetus.
ChiliPark 2013