Syksy tekee tuloaan ja sadonkorjuu jatkuu tasaisena. Ilotalottomana aikana alkoi näihin aikoihin huolestuttamaan mahdolliset kylmät yöt, jotka keskeyttävät chilien kypsymisen melko tehokkaasti. Kasvihuone pitää ainakin hallan poissa. Tarvittaessa sinne voi laittaa lämmittimen, mutta uskon ettei siihen ole tarvetta.
Jos käy Tallinnassa virvoitusjuomia hakemassa, niin kannattaa poimia huikopalat Eestin makkaratarjonnasta.
Liha on lihaa kummallakin puolella lahtea, mutta marinadeissa on eroja. Täällä pakataan muoveihin sitä iänikuista punaista mitälie mössöä. Eestin Väiski on huomattavasti kokeilualttiimpi. Tulos ei aina ole niin onnistunut, mutta kaikki on syöty mitä on tuotu.
Paras marinadi on tietysti itsetehty.
Kokeiluhaluisille googletin mustikamarinaadin:
Retsept:
200 ml mustikamoosi
1 tl meresoola
1 tl purustatud pipart
1 tl sidrunihapet
2-3 küüslauguküünt
1 sibul
2 spl õli
5 kadakamarja
Vaikka tämän vuoden chilisato on vielä vaiheessa, niin väkisin tuppaa katse kääntymään tulevaan vuoteen. Semillas on toimittanut ensimmäisen siementilauksen.
ChiliPark 2013