7.12.2012

Ruokapiiri pieni pyörii

Olen aina suhtautunut skeptisesti ruokiin, joita markkinoidaan terveellisinä, tai luomuna. Terveellistä ruokaa ei ole olemassakaan. Aina joku keksii asiasta kuin asiasta jonkun terveyshaitan. Ruoka maistuu joko hyvältä tai pahalta, siinä ne meikäläisen kriteerit.

Oma perusvihannekseni, ja terveysruokani, on HK:n sininen. Lihaa säästämällä on luotu lähes täydellinen tuote, joka on pitänyt suosionsa vuosien saatossa. Olen ollut itsekin tehtaalla kesätyöläisenä sitä valmistamassa, ja voin vakuuttaa ettei siinä ole lihateollisuudesta muuta kuin mädätetyt siannahat.

Pienviljelijänä olen todennut, että itse kasvattamalla saa aikaiseksi kaupan tuotteista poikkeavan makuisia kasviksia. Niissä on ihan oikeasti makuja, joita kaupan tehovihanneksista ei enää löydy.

Olemme ajautuneet tarjous-, ja terveystuotteiden vanavedessä mauttomuuden markkinoille.

Omasta laarista löytyy vielä lanttuja, joista on tarkoitus valmistaa jouluksi lanttulaatikko.

Lisäksi jäljellä on vielä muutama nauris ja palsternakka.

Pienviljelijän omatuotannon jatkumona liityin naapurini vinkistä ruokapiiriin.

Olen kuullut ruokapiireistä aikaisemminkin, mutta niiden kaiku on muistuttanut lähinnä Skull and Bones tyyppistä salaseuraa, josta tarkkaan seulotut elitistit kärräävät iltahämärissä mystisiä nyssäköitä. Jossain keskusteluissa muistan kuulleeni - Eihän niihin pääse, kun ne ovat aina täynnä.

Labbyn ruokapiiri käsittää luomutuotteita, ja mm. Hereford sonnin paistijauhelihaa. Hyvää jauhelihaa ei tahdo löytyä normikaupoista. Sellaista, josta ei paistettaessa häviä vähintään puolet liesituulettimen kautta talitinteille.

Ensitilauksen perusteella kananmunista löytyi makua, ja tomaatit olivat tomaatteja, ei mitään muovirasioihin pakattuja wannabe tomato palleroita.

Ruokapiirillä on vetäjä, joka omassa tapauksessani löytyi facebookista (Viikki). Vaatii kirjautumisen. Näitä piirejä löytyy muualtakin pääkaupunkiseudulta. Tilausta Labbystä tehtäessä osoitteeksi laitetaan ruokapiirin tunnus, ja tilaus toimitetaan sovittuun paikkaan tiettynä päivänä ilman toimitusmaksua.

ChiliPark 2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti