6.9.2012

Viittä vaille Finito

Ikkunasta tuleva valo on niin heikkoa, että on aika lopettaa sisäkasvatus. Toivottavasti ennustettu intiaanikesä kypsyttää pihalla kasvavat chilit ja tomaatit loppuun.

Tyhjää tilaa ei ole koskaan liikaa. Mikäli sitä on, on sillä taipumus täyttyä kaikenlaisesta romusta. Tässä ei ole kuitenkaan kyse täyttymisilmiöstä, tässä on menossa siivous. Aloitin siivouksen 2-3 viikkoa sitten, joten tämä kertonee jotain siivoustaidoistani.

Nyt on liikkeellä kaikenlaisia räkätauteja. Puolustuksekseni voin todeta, että sain sellaisen jälkitaudin. Tampereen chilifesteillä olin vähän nuhainen, ja seuraavalla viikolla oli pakko raahautua lääkäriin.

Nuhan kanssa pärjää, mutta jälkitaudit ovatkin sitten toinen juttu. Olen tahtomattani muutaman viikon lääketehtaiden mannekiini. Flunssan bonuksia yritetään häätää kovin eväin.

Eilen voimat sallivat jo sisäkasvien leikkuuoperaation.

Aji Benito ja Galapagoense leikattuina
Brazilian Starfish lensi pihalle. Aji Benitossa on vielä runsaasti kypsymättömiä, joten leikkasin sen alas. Sekin saa lähteä heti kun sato on valmis. Jäljelle jäi pahalta haiseva Galapagoense. Siitä pistin latvat poikki. Kokeilen josko ne juurtuisivat.

Pohjoisikkunalla kasvavat Flexuosumit leikkasin myös.

Ennen
Niissäkin on kymmeniä raakileita, joten lopullinen talvileikkaus jää myöhemmäksi. Nyt vähän siistittiin.

Jälkeen
Voi olla, että pidän hieman taukoa chileistä. Kasvatuksessa on joitain villichilien taimia, joihin olen käyttänyt paljon aikaa. Niitä tuskin heitän pois. Ensi kesän kasvatuksia harkitsen tarkkaan. Aikansa kutakin.

Talven käytän valokuvaustreeneihin, siinä on ihan riittävästi sarkaa.

ChiliPark 2012