19.10.2015

Punaista lasia

Lasistamo Oy
Punainen on väri, joka jättää tuskin ketään kylmäksi.

Keittiön työpöydän ja yläkaapiston väliseen tilaan, välitilaan, asennettiin yli kolmimetrinen lasi. Väriksi valikoitui punainen. Oma valintani; mintunvihreä, jäi kakkoseksi. Jo lasia asennettaessa kävi selväksi, ettei punainen ollut huono valinta.

Lasistamo Oy
Silikonisaumattu välitilalasi
Ihmiset ovat usein mustavalkoisia, ja muokkaavat ympäristöään peilaamaan itseään. Tai sitten vedetään kaikki valkoiseksi, kun joku kiinteistövälittäjä on osannut kertoa; asunto on sitten joskus helpompi myydä.

Asutaan vuosikausia sairaalamaisessa ympäristössä; For What?

En kuitenkaan tuomitse ketään. Jokainen elää omissa väreissään. Meille se on nyt ripaus punaista, mustan ja valkoisen välitilassa.

Lasistamo Oy
Lasiasentajan imukupit
Lasin valmisti ja asensi Lasistamo Oy. Nykytekniikalla lasiin saa vaikka anopin kuvan kuikuilemaan keittiön askareita. Piristävät värit, tai kuviot, ovat kuitenkin asunnon tulevan myynnin kannalta suotavampia...

Lasistamo Oy
Taustaliimattu välitilalasi teippituettuna
Kun sisään kannetaan yli kolme metriä pitkä ja 53 senttiä korkea kuuden millimetrin paksuinen lasilevy, niin siinä on katastrofin ainekset kasassa. Lasi asettui uomiinsa kuitenkin yllättävän helposti. Ainoastaan jo asennettu liesilevy piti nostaa syrjään lasin tieltä. Lasi ikään kuin sujahti paikalleen.

Lasistamo Oy
Punaisia Pablo-maljakoita
Lasi on tähänastisen asumishistoriani helpoimmin puhdistettavissa oleva välitilamateriaali. Punainen väri on kaikkien värien äiti, eikä siinä näy pienet tahrat kovin helposti, mutta ne pienetkin lähtevät pyyhkäisemällä.

Lasistamo Oy
Lasistamo Oy
Lasistamo Oy
Asunnossamme on koneellinen ilmanvaihto, jota ohjataan liesituulettimen paikalla olevasta huuvasta. Vanha huuva oli vähän kolkon oloinen hökötys. Uusitussa keittiössä huuva on mallia "slim", ja se on upotettu kaapistoon. Huuvan taakse jäi näkyviin pieni pala seinää. Se peitettiin erikseen kapealla lasisoirolla.

Lasistamo Oy
Franke liesituuletin F300 392-17
Välitilalasin asentamisen jälkeen sähkömies kävi asentamassa pistorasiat.

Lasistamo Oy
Kaappien alatasoissa led-valaisimet
Keittiö alkaa olla listoja vaille valmis. Listat ovat akilleen kantapääni. On ollut tapaus, jossa muuttopäivänä kiinnitin vuosia asentamista odottaneet jalkalistat sinitarralla paikoilleen. Asunnon osti grynderi, joka teki siihen täyden remontin. Hukkaan meni sinitarrat.

Listoitushommiin jouduin rakennuttajan tekemien omituisten parkettiaukkojen takia. Uusien alakaappien sokkelit eivät peittäneet kaikkia aukkoja parketissa.

ChiliPark 2015