12.10.2015

Keittiömaailma

Keittiömaailma
Keittiö on kuori tavaroille, jotka ulkona kuorestaan vievät reilun kymmenen muuttolaatikon tilan, ja hermot. Vanhojen kaappien kätköihin on säilötty vuosia esineitä, joita ei tiennyt olevan olemassakaan.

Keittiömaailma lähetti sovitusti asentajan jatkamaan siitä, mihin vanhan keittiön purkamisessa jäimme. Kun on kuullut kauhutarinoita keittiöremonteista, oli lohdullista havaita, ettei tarvitse asua loputtomiin hallitussa kaaoksessa. Asentaja osasi asiansa.

Työvoimapoliittinen mielenilmaus siirsi aloituspäivän torstaista maanantaihin, mikä oli meille etu. Kalustevalmistaja rytmittää asennusten aloituspäivät kuljetusaikataulujen mukaan. Helsingin kuljetuspäivä on torstai. Tämä tarkoittaa väistämättä sitä, että työt keskeytyvät viikonlopuksi. Meidän asennukset etenivät yhtä soittoa maanantaista keskiviikkoon, ilman välipäivätaukoja.

Keittiömaailma
Liesituulettimen vaihto
Keittiöremontti on monien osien summa. Tarvitaan hyvä suunnittelija, joka suunnittelee ja mittaa keittiön niin, että kalusteasentaja pystyy kasaamaan sen. Kun sähköasentajan saa oikeaan aikaan paikalle, saa kalusteasentaja ajoissa tiedon, miten kätkeä tarvittavat johdot. Hyvä suunnittelu, oikea-aikaisuus, sekä hyvä yhteistyö on kaiken A&O keittiöremontissakin.

Keittiömaailma
Alakerran sähköjen työpiirustukset
Kalusteasentaja aloitti maanantaina. Sähkömies kävi ensin tiistaina, ja teki torstaina loput asennukset. Jäljelle jäi välitilalasin asennusta odottavat sähkötyöt. Torstaina keittiö oli jo käyttökunnossa. En pääse kauhutarinakerhoon. Olemme tyytyväisiä!

Keittiömaailma
Välitilalasille puhdistettu seinä
Keittiömaailma
Putkiasentajan päiväuni
Keittiömaailma
Induktioliesi asennettuna
Keittiömaailma
Keittiömaailma
60 cm leveä uuni puhdistuu pyrolyysillä
Uunin puhdistetaan pyrolyysitoiminnolla. Sillä uuni kuumenee 500 asteiseksi ja polttaa liat tuhkaksi. Pakastepizza valmistuu pyrolyysillä alta minuutin. 60 senttiä leveään uuniin mahtuu riittävän iso kinkku, joka valmistuu paistoautomatiikalla.

Yläkaappien ja työtason väliseen tilaan tulee lasi, joka peittää seinässä jo olevat pistorasiat ja valokytkimet. Valokytkimet vaihdetaan kauko-ohjattaviksi, pistorasiat siirretään kaappien alle.

Keittiömaailma
Valokytkimien vastaanottimet piiloitetaan sähkörasioihin. Ei kuitenkaan näihin välitilalasin taakse jääviin. Näihin tulee peitelevyt.

Keittiömaailma
Langattoman valo-ohjauksen vastaanotin
Keittiömaailma
Kattorasiat purettuina

Kattorasioissa on ilman vastaanottimiakin aika ahtaan näköistä.

Paristovirralla toimivat valokytkimet voi sijoittaa haluamaansa paikkaan teippikiinnityksin.
ChiliPark 2015