22.4.2012

Uudelleenistutuksia

Pienviljelijän kevät on täynnä siemeniä, multaa, jogurttipurkkeja, maitopurkkeja taimia...

Laitoin viime metreillä itämään Japanissa suositun Shishiton siemeniä. Shishitot eivät ole kovin tulisia. Kasvatan näistä grillattavaa. Shishitot grillataan vihreinä, eli raakoina.

Shishiton taimet, 2x mullassa 1x kivivillassa 
Brasileira 3 Lobosin taimet ehtivät jo melkein kasvaa ulos jogurttipurkeista. Mikään hirveä kiire ei näiden uudelleenistutuksella kuitenkaan vielä ollut. Saviruukku, joka on mielestäni yksi parhaista kasvatusastioista, tulee Starfishille.

2x Brasileira 3 Lobos
Harsosääskikammoni elää edelleen. Niitä näkee lentelevän aina silloin tällöin, eikä pääsiäsikukat lievittäneet yhtään tilannetta. Upotan uudelleenistutettavat tunnksi veteen. Uskoisin, että siinä ajassa mahdolliset toukat pulpahtavat pintaan. Taimet tuntuvat pitävän juurien liottamisesta.

2x Brasileira 3 Lobos juurikylvyssä
Tykkään kasvattaa taimet jogurttipurkissa hieman isommiksi. Voi olla, että se hidastaa hieman kukintaherkkyyttä, mutta parantaa huomattavasti kasvin ulkonäköä. Sen minkä kasvussa menettää nyt, saa nopeasti kiinni kun kasvit pääsevät kesälaitumelle.

Trapedeira = Trapadeira
Saviruukussa oleva Starfish on kahdesta kasvattamastani se rääpäle. Edustusversio, joka haarautui ensimmäisenä, kasvaa tyytyväisenä eteläikkunalla altakasteluruukussa.

En mielelläni laita kahta kasvia samaan ruukkuun. Nyt olen tehnyt niin jo useasti. Näin saan näyttävän näköisiä istutuksia. Tänä vuonna olen asettanut näyttävyyden tuottavuuden edelle.

Brazilian Starfish, 2x Brasileira 3 Lobos, galapagoense, 3x Trapadeira Do Werner
Tomaattien kasvu on pääsemässä vauhtiin. Voi olla, että joudun kohta siirtämään joitakin nopeammin kasvaneita maitopurkkeihin. Pidän taimikasvun rajana pluggboxissa maitopurkin korkeutta. Kun taimi on niin korkea, että sen voi istuttaa maitopurkkiin niin, että ainoastaan ylimmät lehdet jäävät pinnalle, on uudelleenistutuksen aika. Hieman pelivaraa saa jos varsi on taipuisa. Silloin sitä voi pistää hieman mutkalle maitopurkkiin.

Tomaatit pluggboxissa
Jättisipulin kasvu on tosi hidasta. Sipulin taimet eivät pidä jatkuvasti märkänä olevasta kasvualustasta, joten sen tulee antaa kuivahtaa välillä. Jos kasvualusta on liian märkää, sipulin pääjuuri saattaa mädäntyä. Laitan kerran viikossa pluggboxin vesitilan täyteen, annan veden seisoa siinä muutaman tunnin ja kaadan vesitilan tyhjäksi.

Jättisipulit pluggboxissa
ChiliPark 2012