7.4.2012

Ebb & Flood käyttöön

Lasinkuvausprojekti on hieman jäissä, kun päätin lisätä valokalustoa. Verkkokauppa sähläilee, eikä toimita sovittuja tavaroita. Kun ne sai sovittua uudelleen, niin paketti jäi postiin jumiin, Itella Express.

Pitkäperjantai kului Ebb & Floodin käynnistykseen.

Vesiviljely on minulle täysin outo asia, olen vannoutunut multiainen. Pienimuotoinen kokeilu on ollut kuitenkin tervetullut lisä tähän projektien loputtomaan sarjaan.

Päivällä puhdistin pölyttyneet altaat, ja laitoin siihen vedet. Reso, joka on alla oleva vesisäiliö, on tilavuudeltaan 45 litraa. Laitoin siihen kuitenkin ainoastaan 20 litraa vettä.

Dokumenttiprojekti Ebb & Flood
Kahdenkymmenen litran nostaminen resosta kasvatusaltaaseen kestää hieman yli 3 minuuttia. Min. 3:30 Pumppu haukkasi ilmaa. Kasvatusaltaaseen tulee kuitenkin hydrosorat, joita toimitukseen kuului 25 litraa.


Kuvittelin hydrosoran pesun olevan homman hankalin etappi. Sitä se ei kuitenkaan ollut. Pölyt sai huuhdeltua sorasta yllättävän nopeasti, sillä sora kelluu. Pienpartikkelit painuvat suosiolla ämpärin pohjalle.

Jalapenon hydrojuuret
Jalapenot ovat kasvattaneet jogurttipurkissa hyvät juuret. Näitä Ebb & Floodiin menee kaksi.

Limonin hydrojuuret
Päätin viime hetkellä laittaa Ebb & Foodiin neljä kasvia. Jalapenojen seuraksi pääsi kaksi Limonia. Vaihtoehtoina oli vielä Lemon Drop, mutta niistä kasvoi liian veteliä köynnöksiä. Serrano ja Fresno saivat myös väistyä.


Laitoin pienissä kivivillakuutioissa kasvaneet taimet isompaan kymppi kertaa kymppiin.


Ensimmäinen veden nosto taimille on tehty ja homma toimii. Nyt kun kasvatusaltaassa on hydrosorat, niin kolme minuuttia on riittävä aika nostamaan vedet. Ylivuotoputkesta takaisin virtaava vesi antaa yli minuutin varan, ennenkuin pumppu alkaa haukkaamaan happea.

En ole vielä laittanut resoon lannoitteita. Ajan sitä nyt muutaman päivän ilman niitä. Ebb & Floodista puuttuu vielä kansi. Siinä on hieman askarreltavaa, joten jätin sen tuleville päiville. Ajastimena käytän Bilteman ulkokäyttöön tarkoitettua digitaaliajastinta. Sen virittäminen on vielä tekemättä, joten päivittäiset kaksi vedennostoa hoidan toistaiseksi käsikäytöllä.

ChiliPark 2012