6.4.2012

Paisti painekattilassa

  Tykästyn yhä enemmän painekattilaan. En ole vielä sinut kattilan kanssa, mutta vähitellen sen salat aukenevat. Suomenkielisiä keittokirjoja painekattilalle on lähes mahdoton löytää, niinpä pitää tyytyä englanninkielisiin. Amerikkalaiset ja englantilaiset mitat saa ostettua vaikkapa Tarjoustalosta.

Ensimmäinen kirjaostokseni oli Diane Phillipsin  "The Easy Pressure Cooker Cookbook". Sillä pääsee ihan hyvään alkuun.

Reilu kilon painoisen possunpaistin valmistaminen kestää valmisteluineen tunnin. Vartti valmisteluun ja kolme kypsyttämiseen. Paistissa tehtaan marinadi. Kattilan pohjalle pari sipulia halkaistuna, valkosipulinkynsiä kourallinen, paisti niiden päälle lepäämään. Lisätään muutama kuivattu chili hienostunutta poltetta antamaan. Ei suolaa.


Muutama desi kiehuvaa vettä ja kattila täysille. Kun paineventtiili sulkeutuu, levy ykköselle. 45:n minuutin pihinän jälkeen paisti on valmis.


Paistista tuli suussasulavaa ja mureaa. Vesi kielellä en muistanut ottaa edes kuvaa. Kuva iltapalaksi jääneistä rippeistä. Pinnalle ripoteltu chilisitruunaa.

Vielä kun joku keksisi itsensä pesevän kattilan...

ChiliPark 2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti