1.4.2019

Ihan Pihalla


On ollut talvia, kun pihalla on voinut hiihtää vappuna. Nyt, aprillipäivän aattona, piha on lumesta vapaa. Ilmasto on ihan pihalla.

Kasvihuone on kätevä paikka säilyttää pihakalusteita talven yli. Jos ei ole tarkkana, siitä saattaa tulla herkästi romuvarasto. Pienviljelijä ei tälläiseen alkeelliseen virheeseen sorru. Mikä menee alkutalvesta sisään, tulee keväällä ulos.

Olen ollut tyytyväinen kasvihuoneeseen, jonka olen kastanut Ilotaloksi. Se on tuonut iloa sekä pienviljelijälle, että sen suojissa kasvatettujen kasvisten syöjille. Ilotalo on lasitalo, paitsi sen katto, joka on muovia. Lasi ei mielestäni kattona kestä lumikuormaa, joka viime talvenakin oli ajoittain raskas.


Ilotalosta on vuosien aikana hajonnut ainoastaan yksi lasi. Sen potkaisi rikki takajaloillaan rusakko, jota heitin lumipalloilla. Vastalauseeksi iso urosrusakko nousi jaloilleen kuin Citroën DS, muistuttaen isoa koiraa. Uhkaavan käytöksen tehosteeksi se ärisi ja potkaisi takajaloillaan Ilotalon oven alimman lasin rikki. Todennäköisesti vahingossa. Se luikki tekoaan pakoon, eikä sitä ole sen jälkeen näkynyt. Pienviljelijä 1 rusakko 0.

Sitä mitä jeesusteipillä ja/tai rautalangalla ei saa korjattua, ei saa korjattua.

Kohta alkaa pihalla luuttu heilumaan...

©2019 ChiliPark
ilotalo, kasvihuone, puutarha, viherpiha, #ilotalo, #kasvihuone, #puutarha, #viherpiha