26.4.2019

I love muovi


EU sääti aikoinaan asetuksen, jonka mukaan ykkösluokan kurkku saa kaartua korkeintaan 1 cm:n kymmenen sentin matkalla. Myöhemmin tämä asetus kumottiin. Kyseessä oli todennäköisesti tuottajien lobbaama asetus, jonka jäljet johtavat muoviin.

Käyrä kurkku ei asetu muovikelmutuskoneeseen, jolloin muovitta matkaan lähtevä kurkku haihduttaa painostaan vettä. Tämä käy kurkunkasvattajien kukkarolle. Tämä maapallo pyörii rahan voimalla, ei järjen.

Nyt Prismasta saa muovittamatonta ”käyrää kurkkua” ja muovitettua suoraa kurkkua. Käyrät kurkut ovat hieman kurttuisia, mutta maultaan kurkkuisia.

Muovi suojaa veden haihtumiselta, mutta ei vettä.


En ole ollut roskien lajittelija. Mielestäni lajittelu oli turhaa. Taloyhtiössämme oli vuosia biojäteastia, jonka sisältö päätyi samaan paikkaan mihin muutkin jätteet. Biojäteastiaa kävi tyhjentämässä biokeräysauto, ja pesemässä biopesuauto. Kun mukaan laskettiin jätepaperinkeräys, jätehuoltoa hoidettiin neljällä kuorma-auton käyntikerralla. Mielestäni siinä ei ollut mitään järkeä.

Nyt olen tullut muovilajittelu-uskovaiseksi. En sen takia, että syyttävä sormi osoittaa minun heittävän mereen valaiden syötäväksi muovikassit ja muut muovijätteet. Tästä on merenrantaan liian pitkä matka. Jonkun muun on täytynyt heittää ne muovit sinne.

Kun on osoitettu, että muovinkeräyksellä on jokin hyötyseuraus, käy muovien lajittelu kuin vanhalta tekijältä. Ei tarvitse paasata, hyvä syy/seuraus riittää. Täältä pesee muoviämpärimateriaalia Tokmannin avajaisiin.


Olen laittanut pihapuuhun Lidlistä hankkimamme linnunpöntön. Se näyttää mukavalta, mutta ei ole vielä kelvannut yhdellekään siivekkäälle maahanmuuttajalle. Olisiko väri väärä.


Joku musta lintu alkoi väkertää pesäänsä pöntön alla olevaan minikuuseen. Pesän rakentaja pitää muovista, sillä pesä on kyhätty kasaan erinäisistä muovituotteista, ja sidottu kasaan paukkulangalla. Birds loves muovi too!

©2019 ChiliPark
  I love muovi, muovi, kierrätys, jätteet #ilovemuovi, #linnunpesä, #puutarha, #linnunpönttö, #kierrätys, #jätteet

Ei kommentteja: