28.4.2016

Simasuu

Olen perinteiden ystävä. Minussa herää aina muutama viikko ennen Vappua simasuu, jonka on ihan pakko valmistaa kotitekoista simaa, eikä aina kovin hyvällä menestyksellä.

Olen oppinut; muovipullo ei sovi siman valmistukseen; hiivaa ei pidä käyttää puolta pakettia muutamaan simalitraan. Joskus simasta on tullut juomakelvotonta, tai pulloja on räjähtänyt.

Sima on käyttämällä valmistettava juoma. Suomalainen sima valmistetaan perinteiseen tapaan sitrushedelmästä ja sokerista, josta osa fariinisokeria.

Hämmästyin, kun luin iltapäivälehden simatestin:

Kaskein Juhlasima - 1 litran lasipullo
Vesi
Fariinisokeri
Sitruunamehu
Hiilidioksidi
Happamuudensäätöaine sitruunahappo
Hiiva
Säilöntäaine kaliumsrbaatti.

"Kaskein Juhlasima on valmistettu perinteisin menetelmin, perinteisillä raaka-aineilla. Sima on valmistettu käymismenetelmällä sitruunoista ja ruskeasta sokerista aivan kuten kotisima".

Makuraati:

Mikä tässä maistuu?
Onko tämän tarkoitus olla simaa?
Ei ei ei.
Muistuttaa omenamehua.
Hiivainen ja väljähtänyt.
Aivan kamala maku.
Mistä nämä on oikein löydetty?

VIP Juhlasima – 1,5 litran muovipullo
Vesi
Sokeri
Omenatäysmehu
Omenaviini
Hiilidioksidi
Happamuudenestoaine E330
Väri E150b
Väri E150d
Hapettumisenestoaine E300
Säilöntäaineet (kaliumsorbaatti, kaliumdisulfiitti, aromit)

"Valmistamme tuotteemme käyttäen aina parhaita ja puhtaita raaka-aineita, luontoa säästäen. Kuulumme Refresco Gerber -konserniin, joka on Euroopan johtava valmistaja mehuissa ja virvoitusjuomissa".

Makuraati:

Kaikista paras, siman makua kaikista eniten.
Tätä veisin kotiin marketista.

©2016 ChiliPark