11.7.2015

Bilibii Billnäs

Bilibii on Oiva Toikan suunnittelema lintu Billnäsin Antiikkipäiville, valmistaja Iittala. Lintua on puhallettu 260 kpl:een numeroitu sarja.
Heinäkuussa 9-12.7.2015 järjestetään Billnäsin ratsastuskoulun alueella perinne- ja antiikkipäivät. Tapahtuma on avoinna 10-17. Tapahtumaan on kaikille vapaa pääsy.

Ratsastuskeskuksen alueelle on pystytetty ulkotelttojen rivi. Perjantain kevyttä sadetta pääsi pakoon telttojen suojiin katsastamaan myyjien tarjontaa. Ulkoalueella oli lisäksi tarjolla lohikeittoa ja grillimakkaraa.

Billnäsin Ruukin oma makkara on maistamisen arvoinen asia!

Kaj Franck, Purtilo
Pahimpia sadekuuroja pakoon pääsi 800:n neliön maneesiin, jonne oli ryhmittynyt iso osa tapahtuman näytteilleasettajista/myyjistä.

Suomalaisen lasin ystävää kiinnosti tapahtuman lasitarjonta, mikä oli erittäin monipuolinen. Suomalaista lasia löytyi sekä vanhaa, että uudempaa tuotantoa. Billnäsin perinne- ja antiikkipäivät vetävät hyvin puoleensa lasikauppiaita. Myös muu antiikki/vanhat/uusvanhat esineet ovat hyvin edustettuna.  Billnäsistä löytyy varmasti jokaiselle jotain.

Timo Sarpaneva, Marcel
Timo Sarpaneva, Festivo
Saara Hopean ja Kaj Franckin mehulasistoja
Wirkkalaa, Carlsonia ym.
Nanny Still'n sekä Oiva Toikan suunnittelemia pulloja
Isojen poikien leluja, joita ei varmaan ole tarkoitettu lasten leikittäviksi. Itse ihastuin etualalla olevaan raitiovaunuun. Bussit ja raitiovaunut kiinnostavat aina.

Puisia Coca Cola koreja löytyi useammalta myyjältä. Näiden ongelma on mielestäni se, ettei niiden valmistusajankohtaa voi mitenkään todentaa. 100 - 150 euroa on melko suolainen hinta esineestä, joka on voitu valmistaa viime viikolla Bulgariassa kympillä. Hyviä sisustuselementtejä kuitenkin.

Sisustuselementtejä hakeville löytyy tapahtumasta paljon muutakin uusantiikkia.

Okki Laineen Kupittaan Savelle suunnittelemia puunukkeja kansallispuvuissa
Kotimaisen lasin keräilijää ilahdutti erityisesti nämä Italiassa valmistetut lasipellet. Italialaiset ovat mestareita tekemään iloisia ja värikkäitä lasiesineitä. Eikä pyyntihintakaan ollut mielestäni paha!

Paluumatkalla Karjaan kautta ravintola La Colinassa maistui konstailematon, mutta herkullinen hampurilainen kierreranskalaisilla. Latinalaisamerikkalainen ravintola saa arvosanaksi täyden kympin!

ChiliPark 2015