28.11.2014

Sähkötupa2

Vaihdoin Virontupakat sähkötupakaksi vuosi sitten. Tarkoitukseni oli lopettaa koko homma korvikkeella, mutta ainakaan vielä en ole päässyt tavasta eroon. Nikotiiniriippuvaisuuteni on vähentynyt, mutta ei poistunut.

Tupakka on kasvi, jonka kuivatuista lehdistä valmistetaan savukkeita.

Sähkötupakkaa ei oikeasti ole olemassa, muutoin kuin mielikuvissa. Keinotekoinen maailma luo illuusioita; sähkötakka, tekonahka, tekoturkki, soijakinkku...

Sähkötupakointi on välinelaji. Höyrystimiä on kymmeniä, ellei satoja erilaisia. Olen kokeillut niistä viittä tyyppiä. Nesteitä on tullut ostettua useampaa makua, mutta suurin osa niistä on maultaan teollista shittiä. Tupakan makuisia en ole kokeillut lainkaan. Hedelmiä, kokista, vaniljaa, cappucinoa yms. sauhuttelee muutaman kerran, sitten ne alkavat oksettaa. Menthol on minun makuni.

Nesteisiin ja muihin kuluu tällä hetkellä kuukaudessa alle kolme kymppiä. Laitehankintojen ja nestekokeilujen jälkeen säästöä kertyy tupakointiin verrattuna viitisen kymppiä kuukaudessa.

Sähkötupakassa käytettävä neste sisältää propyleeniglykolia, glyserolia, vettä ja makuainetta. Perusnesteeseen lisätään nikotiinineste, sen mukaan minkä vahvuista nikotiinihöyryä halutaan. Itse käytän nestettä jossa nikotiinia on 9 mg/ml. Tämä vastaa kevytsavukkeen nikotiinipitoisuutta.

Suomesta ei voi ostaa kuin perusnesteitä ja laitteita. Nikotiini- ja valmiiksi sekoitetut -nesteet on tilattava ulkomailta. Itse tilaan nesteet Englannin Vapelista Vapel.co.uk. Toimitukset tulevat Tsekeistä. Tsekeistä saa edullisemmin suoraan, mutta maksuvälineenä ei käy PayPal.

Toimitukset tulevat nopeasti ja aina ajallaan. Vakiasiakkaat saavat 10%:n alennuksen ja yli 25 punnan ostokset ilman postikuluja. Neljä 30 ml pulloa maksaa 26 puntaa n. 34 euroa.

Neljä x 30ml on sallittu määrä omaan käyttöön. Tämän määrän tulli päästää läpi kyselemättä.

Aikaisemmin totesin että sähkötupakointi on välinelaji. Väärillä välineillä voi käydä niin, että tupakat eivät jää taskuun. Aloituspakkauksina tarjotaan halpoja laitteita, joista tulee nopeasti nokipiippuja. Niillä on kuitenkin hyvä aloittaa, että näkee pääseekö tupakasta eroon. Kallis laite on virheinvestointi, jos tupakanpoltto ei sähkötupakalla onnistukaan. Itse pääsin tupakasta eroon heti.

Käyttämäni laite on iTaste VTR. Laitteen tilasin Kiinasta; FastTech. Sieltä saa muutkin tilpehöörit edullisemmin. Toimitukset saattavat kestää. VTR on siitä hyvä, että sillä on mahdollista säätää sähköä eri höyrymäärille, ja se on akkukäyttöinen. Akut on hyvä ostaa Suomesta, FastTech ilmoittaa sivuillaan ettei se pakkaa akkuja lentolähetyksiin. Laivatoimitukset saattavat viedä puolikin vuotta, hyvällä tuurilla.

iTaste VTR on aika massiivinen laite, ja kerää paheksuvia katseita. Sähkötupakka on kuitenkin yleistynyt Suomessakin, joten ihmiset ovat aika hyvin tietoisia mistä on kyse.

Suosittelen sähkötupakkaa niille, joiden tupakointihistoria on mennyt pitkäksi. Parissa kuukaudessa häviää se pieni jatkuva köhä, ja makuaisti palaa kolmessa. Puolen vuoden jälkeen tupakan haju tuntuu jo vastenmieliseltä.

ChiliPark 2014