19.12.2013

Jokainen siemen on mahdollisuus

Jos kasvattaa hyötytaimia joulukukkien aikaan, voi joutua huomaamaan tehneensä virheen. Seuraavat kuukaudet saattavat kulua harsosääskille. Joulukukat ja hyötytaimet eivät ole hyvä yhtälö. Siksi kaikki varhaiset kylvöt kannattaa jättää suosiolla Joulun jälkeiseen aikaan.

Olen siirtänyt chilit sivuun, toistaiseksi. Tarkoitus on keskittyä tomaatin kasvatukseen. Tomaatteja olen kasvattanut aikaisemminkin. Niiden kasvatuksen voi aloittaa myöhemmin keväällä, joten nyt on aikaa chillailla ja valmistella tulevaa kasvihuonekautta.

Valitsin kasvateiksi pääosin Venäjällä jalostettuja lajikkeita. Amerikkalaisille kasvattajille Venäjä on yhtä kuin Siperia, joten lajikkeita pidetään automaattisesti kylmänkestävinä. Entisen liiton eteläosissa on kuitenkin Suomea huomattavasti lämpimämpi ilmasto, joten "venäläinen lajike" ei takaa kylmänkestävyyttä. Näillä on kuitenkin mielestäni hyvä aloittaa.

Luotettavan siementoimittajan löytäminen on haaste. Pitkän harkinnan jälkeen valitsin TomatoManin. Tehty tilaus tuli lentopostina alta viikossa.

Tomaattien kasvualustaksi olen alustavasti suunnitellut omaa versiota Dutch Bucket vesiviljelyjärjestelmästä. Inspiraation tähän olen saanut Brock Hugesin You Tube videoista;

Dutch Buckets

Tätä rentoutta haen ensi kesän Ilotaloon. Löysin rantein, kaljamuki kädessä.

ChiliPark 2013