26.7.2013

Kodin konekorjaaja

Kuivausrumpu lakkasi kuivaamasta. Se teki saman tempun jo muutaman kerran aikaisemminkin, mutta ryhtyi toimeen kun sen irroitti energiaverkosta pariksi tunniksi. Nyt se piippasi iloisesti ja sytytti ainoastaan sisävalon. Ohjauspaneeli pysyi pimeänä.

Nykyään ei kannata korjauttaa juuri mitään. Usein tulee halvemmaksi hakea kaupasta uusi ja kuskata vanha kierrätettäväksi, kaatopaikalle tai kesämökille.

Kodinkonekorjaajien on tienattava leipänsä. Elanto raavitaan vähenevältä asiakaskunnalta ja takuukorjauksista. Syystä kodin konekorjaajat astuvat kehiin, oman henkensä uhalla.

Netti on kodin konekorjaajan inspiraation lähde. Nettiauttajien kädet ovat pitkät ja ulottuvat monille elämän osa-alueille. Tosin moni nettiohje saattaa johtaa hengenlähtöön, varsinkin näissä sähköasioissa.

Samarialaisten nettikeskusteluista ei tähän kuivausrumpuongelmaan löytynyt tällä kertaa apua. Apu löytyi kodinkoneiden varaosia myyvästä nettiliikkeestä;

"Tämä kortti on yleisin syy" käsillä olevaan ongelmaan. Kävin ostamassa kortin aikaisemmin käyttämältäni korjaajalta. Kortin vaihdon jälkeen kone piippasi ja sytytti sisävalon. Siirryin "seuraavaksi yleisempään" syyhyn;


Kuivausrummun pääpiirikortin hankin seitsämälläkympillä netistä. Kortin sai hakea postiasiamieheltä seuraavana päivänä.

Hankkimani kortit naitin yhteen ja kytkin paketin koneessa oleviin värikoodattuihin liittimiin.

Nyt kuivausrumpu kuivaa taas. Kodin konekorjaaja säästi muutaman satasen ja on iloinen.

ChiliPark 2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti