16.4.2013

Kasvihuonetta hakemassa

Syksyllä istutetut sipulit työntävät versot maan alta kuin varkain. Versojen kasvuvoima on uskomaton. Siellä missä maata peittää paksuhko jää, ne puskevat itsensä jään läpi.

Kasvihuonepaikka on sula. Ensimmäiset pistokokeet osoittivat, että maan kevyt routakin on jo antanut periksi. Viikolla voin aloittaa kasvien siirron kasvihuoneen tieltä. Väistyä saa kolmivuotinen Goji, joka mitä todennäköisemmin tekee kukat ensimmäisen kerran tänä vuonna. Viime kesänä istutettu marjakuusama, sekä useamman vuoden vanha ruusupenkki, jossa on pääasiassa köynnösruusuja. Niiden telineet olen jo purkanut, ja leikannut ruusut siirtoa varten tapeiksi.

Heti messuovien sulkeuduttua pääsimme purkamaan näyttelyesinettä kuljetuskuntoon. Maahantuojan asiantuntijoiden ohjein se ei ollut vaikea tehtävä.

Suurin työ, jonka jätin suosiolla lasialan ammattilaiselle, oli lasien ja kennojen irroitus. 3 mm lasilevy tuntuu käsissä aika heppoiselta. Uskon kuitenkin että se kestää sivulaseina. Jos niitä menee rikki, niin vaihdan rikkoutuneet suosiolla paksumpiin.

Aikaisemmassa postauksessani epäilin että Oulunkylän K-Raudassa on tehty virhe lasien kiinnitysjousien osalta, sorry. Nyt kun olen saanut "koulutuksen" alalle, niin tiedän että K-Raudan lasit on ihan oikein asennettu. Laseja pidättelevät jouset asennetaan talon ulkopuolelle.

Ahkera työ, vaikkakin toisten tekemänä, tuottaa aina tuloksen. Kasvihuone on purettu osiin. Siirtoa autoon odottaa enää sen pääty- ja sivuseinät.

Olen tyytyväinen valintaani. Juliana kasvihuoneen runko on tukeva ja hyvin valmistettu.

Oli hauska käydä katsomassa miltä laaja messualue näyttää kun siellä ei ole yleisöä. Messualuetta kierrellessä saa hyvän kuvan siitä, millainen vaiva messujen eteen on nähty. Nyt kun alue oli hiljentynyt, jäljellä oli enää yksinäisiä kukka-asetelmia, ja tavaraa rekkakuormittain.

ChiliPark 2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti