21.4.2013

Black Russian

Sateisen alkuviikon innoittamana aloitin pihatyöt. Kasvihuoneen perustukset pitäisi saada valmiiksi. Rivakasti alkaneet työt keskeytti selkä, se sanoi yksipuolisesti työsopimuksensa irti.

Piha on kuin pyörremyrskyn jäljiltä. Tänään, kun aurinko paistoi taas kirkkaalta taivaalta, pääsin semiselkävaivaisena jatkamaan työtä.

Ala jonka olen merkinnyt narulla on 3 x 2 metriä. Siinä on multaa n 35 senttiä, jonka alla on kivimurska. Aluksi tarkoitukseni oli poistaa maakerros kokonaan, mutta pienkaivinkone ei mahdu portista. Homma on tehtävä käsin. Suunnitelmiini tuli muutos.

Kasvihuoneen terässokkeli tulee neljän kulmapaalun päälle. Mielestäni riittää kun poistan pintamaan n. 15-20 sentin syvyydeltä. Tähän monttuun on tarkoitus tilata 2 - 3 tonnia soraa. Jos joudun kaivamaan montun lusikalla, niin siinä sitä on puuhaa. Toivottavasti selkä armahtaa lapiotyöskentelyyn.

Pistin kasvihuoneeseen tulevat kurkut ja tomaatit itämään Pluggboxeihin. Lisäsin valikoimiin Vietnamin tuliaisina saamani mustan tomaatin "Black Russian".

Olen kasvattanut tätä lajiketta vuosia sitten. Taivasalla kasvatettuna siihen ei ehtinyt tarttua juurikaan makua. Kasvihuoneessa sen voisi saada kypsytettyä loppuun. Lisäksi löysin varastoistani muutaman "Outdoor Girl" siemenen. Hyvän makuinen ja aikainen avomaatomaatti.

Kasvihuoneen seinät sidoin aitaan kiinni tuulelta.

Sisällä on joka paikassa kasvihuoneeseen kuuluvia osia ja tarvikkeita, joten kovin pitkään ei perustuksien teko ja kasvihuoneen pystytys saa kestää.

Sateiset ja aurinkoiset päivät ovat sulattaneet viljelypalstan. Sielläkin voisi jo kohta aloittaa valmistelut.

Savinen maa on yleensä talven jäljiltä sileä pannukakku. Nyt se näytti kuohkealta. Pitää kuitenkin muilta kiireiltä ja vaivoilta odottaa muutama viikko, ja antaa maan kuivua rauhassa. Tämä kesä menee viljelypalstalla puolivaloin, alkaa muuten haiskahtamaan työltä tämä pienviljelijän arki.

ChiliPark 2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti