20.8.2012

Ebb & Flood, positiivinen yllätys

Olen keitellyt mehuja; mustaherukkaa, vadelmaa ja kirsikkaa. Varjomorelli on hapankirsikka, mutta siitä saa tosi hyvää mehua lisäämällä siihen reilummin sokeria (>350gr/litra). 

Aloittaessani keväällä Ebb & Flood kokeiluni, totesin heti alussa, että netistä löytämäni lannoitemäärien suositukset vesiviljelyyn ovat liian alhaisia. Olen pitänyt koko ajan Ebb&Floodissa lannoitevahvuuden > 3 mS, joskus jopa yli 4 mS. Kun kasvit totutetaan heti taimivaiheessa suuriin lannoitemääriin, kestävät ne myöhemmin yllättävän isoja korotuksia.

pH arvoja en ole mitannut Ebb & Floodissa kertaakaan. Nesteet häviävät vesisäiliöstä niin nopeasti, ettei siihen ole ollut tarvetta. Kasveissa ei ole ollut mitään oireita, eikä tuhohyönteisiä.

Ebb & Floodissa olen käyttänyt kasvuvaiheessa Puutarhan kesää. Kukinnan vauhdittamiseksi vaihdoin ravinneseoksen heinäkuun alussa; 4/5 osaa Puutarhan kesää, 1/5 osa Ruusulannoitetta. Elokuun alussa palasin taas Puutarhan kesään.

En ajatellut saavani Ebb & Floodista satoa. Ensikertalaisena olen lähinnä tehnyt kokeiluja, ja yrittänyt kerätä omakohtaisia kokemuksia vesiviljelyn saloista. Eikä se ole oikeasti niin vaikeaa.

Yllätys oli positiivinen kun nostelin kasvien oksia hieman.

Alta katsottuna kasvit ovat täynnä chilejä. Kuvien teksteissä on painovirhe, kyseessä on Limón. Laskin sormilla 10 Limónia, sitten sekosin laskuissa. Silmämääräisesti arvioiden niitä on 137.


Jalapenoja on karkeasti arvioiden aika paljon. Taakse ei oikein näe. Grillatut juustopekonijallut ovat Nam.

ChiliPark 2012