29.2.2016

Talvi on kevääseen kallellaan

Kolmas vähäluminen talvi sulaa aurinkoisena päivänä. Talvi, joka ei Helsinkiin oikein tullutkaan, kääntyy pienviljelijän mielessä kevääksi. On aika aloittaa palstan viljelysuunnitelmat. Ilotalon aika, joka toimii kokonaan vesiviljelyllä, tulee hieman myöhemmin.

Olen tullut multaesikasvatusaraksi. Syynä tähän on viime vuosien harsosääski-invaasiot. Multaidätysten tuominen sisätiloihin ei oikein innosta. Toisaalta en ole vielä päättänyt kauden lajivalikoimaakaan. Chilit tulevat taas ohjelmistoon, mutta vesiviljeltynä Ilotaloon. Niistä voisi aloittaa kauden idätykset.

Kiinasta kun tilaa siemeniä, niin ne saa postikuluineen alle suomalaisen kirjepostimerkin hinnan. Se, kasvaako niistä mitään, onkin ihan eri asia. Ensimmäisissä lähetyksissä tuli pitkää chiliä ja joitain, joista ei ole muistikuvaa. Muutama kuukausi tilauksen ja toimituksen välissä katkoo muistikuvia.

Rautakaupan heviosaston ilmaisjakelulehti; Puutarhan Ilo, tarjoaa paitsi selityksen kasvihuoneelle antamalleni nimelle, niin joitain vinkkejä niistä lajikkeista, joihin voisi kiinnittää tulevana kasvukautena huomionsa.

Kesää ja satoa odotellessa on tyydyttävä tuliaisiin.

©2016 ChiliPark

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti