7.4.2015

Pääsiäisestä päästiin

Kun Pääsiäisestä on jäljellä sotkut pöydällä ja puoliksi syöty kakku, on aika valmistautua kevään riemujuhlaan; Vappuun.

Juhlaväelle Vappu on ehkä juhlista raskain. Pitää olla yht'aikaa kännissä ja hauska. Tarjoilun osalta Vappu menee viheltäen.

Pashamuotti ja Pasha
Vappuna riittää että keittää ison kattilallisen napsunakkeja, ja ostaa kaupasta perunasalaattia ja pakasteranskalaisia.

Ei Pääsiäinenkään ole muonittajan kannalta kovin isotöinen, jos vertaa vaikkapa Jouluun. Jostain syystä nämä kirkolliset pyhät työllistävät keittiöhenkilökuntaa enemmän kuin rahvaan riemujuhlat.

Harsotettu Pashamuotti ja Pasha
Pashan valmistus on melko yksinkertaista.

Ylitäytetty pashamuotti
Pitää vain muistaa, että täyttää muotin hieman yli, ja laittaa muotin alle syvän lautasen. Seoksesta irtoaa jotain keltaista lientä, jolloin muotissa oleva massa kutistuu. Jos muotin täyttää tasan, niin pashatornista tulee herkästi vino.

Siiviläpasha
Pashan valmistukseen ei tarvita puista muottia. Kotilieden pashaohjeesta riitti siivilän verran ylimäärää, mikä sinänsä ei heikennä tuotteen laatua tai makua.

Kivivillakuutioissa on jo havaittavissa orastavaa kasvua.

ChiliPark 2015