9.11.2013

Purkkeja ja Purnukoita

En tiedä, onko luomuruoka elitististä höpötystä. Sen tiedän, että jos kaikki hyväksyisimme ainoastaan luomutuotetun ruoan, kuolisi köyhemmät nälkään. Ilman myrkkyjä eivät kasvikset päätyisi ikinä bulkkikauppojen HeVi-osastojen kautta ruokapöytiimme. Köyhän on syötävä sitä mitä lähikaupassa on tarjolla, ja mieluiten tarjouksessa.

Kannatan ehdottomasti kotimaisia tuottajia ilman mitään suurempaa aatetta.

Entisen Helsingin teurastamon tiloista löytyy Tuoretori;

Tunnen paikan hyvin. Vietin siellä päivän työskennellessäni koulupoikana kesätyöläisenä Helsingin Kauppiaiden makkaratehtaalla makkaramestarin apulaisena. Olen kuullut; jos on ollut töissä makkaratehtaalla, ei ikinä syö makkaraa. Itse aloin syömään sitä kaksin käsin kun totesin ettei niistä possuraasuista, jotka kulkivat teurastamon porteista, päätynyt muovikuoriin juurikaan muuta kuin mädätetty nahka.

Nyt teurastamo on Teurastamo,  ja sen tiloissa on useita ravintoloita sekä Tuoretori, jossa on myynnissä lähituotettua ruokaa. Tutustumisen arvoinen paikka.

Tuoretori.fi

Jotkut hätäisimmät chilistit ovat aloittaneet uuden kauden. Mielestäni se on tässä vaiheessa sama kun kaivaisi verta nenästään. Ennen Joulua pienviljelijän on hyvä ainoastaan räkiä kattoon. Hetikohta kun kinkut on sulateltu, voi alkaa katsoa onko purkit ja purnukat ojennuksessa.

Olen syönyt ahkerasti  Creamy Yogurttia, jota saa Lidl'stä kilon purkeissa. Tämä kreikkalainen on mielestäni parempaa kuin turkkilainen. Jäänöspurkkeihin on tarkoitus kasvattaa kokeilumenetelmällä ensi kauden chilitaimet, joskus keväällä.

Pesin viikolla Ilotalon, ja höyrytin sen jok'ikisen nurkan ja kolon. Nyt suunnittelen sinne joulukuvaelmaa omaksi ja ohikulkijoiden iloksi. Ilotalo on ilona talvellakin.

ChiliPark 2013