24.2.2013

NagaNero

Olen unohtanut, tai käteni on unohtanut, miten kirjoitetaan tai piirretään. Vaivoin olen pystynyt ylläpitämään nimikirjoitustaidon.

Kerran ovelle tuotiin paketti, joka piti allekirjoittaa sellaiselle piirustuslaittelle. Katsoin myöhemmin netistä kuittaustani, se oli aika koominen. Olin onnistunut suttaamaan laitteeseen kubistisen taideteoksen, ei mikään ihme että paketintuojaa nauratti.

Näillä eväillä varustetun tulee olla erittäin tarkka idätysten merkitsemisessä. Olen kehittänyt systeemin tietokoneelle sitä varten. Joskus sekin pettää. Nyt on varmaan käynyt niin. Kirjanpitoni mukaan olen idättänyt nagaa yli äyräiden. Nagat ja Habanerot ovat menneet mitä ilmeisemmin sekaisin.

Osa Pluggboxissa olevista taimista kasvoivat siirtovaiheeseen. Yhteen lokeroon mahtuu pari ruokalusikallista multaa, joten se täyttyy melko nopeasti juurista. Kasvua olisi voinut jatkaa pidempään, mutta en nähnyt sille mitään tarvetta.

Mielestäni parhaan siirtotuloksen saa kun liottaa juuripaakkuja vedessä ennen siirtoa.

Uudellenistutusta seuraa aina kunnon kastelu. Mitä vähemmän juuripaakulle jää ilmaa, sen paremmin se lähtee kasvuun. Istutuksen jälkeisissä kasteluissa tulee olla tarkempi ylikasteluvaaran takia.

Normisti käsin kasvuastioita nostelemalla oppii oikean kastelurytmin. Purkit kevenevät kasvualustan kuivuessa. Kastelusta ei pidä tehdä mitään säännöllisesti toistuvaa rutiinia.

Itse käytän apuvälineenä talousvaakaa. Käsi ei osaa enää punnita painoja täsmällisesti. Jogurttipurkkiin uudelleenistutettu taimi painaa n. 80 grammaa. Kastelulla lisään painon 125 - 130 grammaan.

Käytössäni on apteekista ostettu iso muovinen lääkeruisku. Sillä kastelu ja veden annostelu onnistuu nopeasti. Pari ensimmäistä kastelukertaa ruiskutan veden juuripaakulle, sitten vaihdan kastelun purkin reunoille.

ChiliPark 2013