14.9.2012

Sadonkorjuu

Hyvällä tuurilla saan korjattua lähes kaiken sadon, eikä tarvitse siirtää kasveja sisään. Muutama harjoituskappale jää sadotta, kuten Brasileira 3 Lobos. Jos hyvät säät jatkuvat, niin saan siitäkin muutaman kypsän podin.

Päivälämpötilat ovat olleet ihan siedettäviä, ja aurinkokin on näyttäytynyt aina silloin tällöin. Yksi kylmä yö, ja sitä seurannut lämmin päivä, osoitti kuinka herkässä syksyn loppukasvatukset ovat.

Lemon Drop pudotti hetkessä lähes kaikki lehdet. Saman ilmiön saa aikaiseksi, kun nostaa ulkona olevat kasvit sisään yökylmiä pakoon. Viileästä ja kosteasta ulkoilmasta lämpimään ja kuivaan sisäilmaan siirretyt kasvit pudottavat suurella todennäköisyydellä lehtensä. Sisällä lämpimässä sato kypsyy varmemmin, ja siirto kannattaa tehdä viimeistään nyt. Lehdet kasvavat kyllä takaisin.

Itse jätän kaikki kasvit säiden armoille. Mm. Ebb & Flood on liian suuri sisälle. Lisäksi sisällesiirrossa on aina riskinä tuhohyönteisten siirtyminen sisätiloihin.

Ebb & Floodissa kasvanut Limon paljasti loppusatonsa kun leikkasin sitä hieman. Nämä kypsyvät nopeassa tahdissa, eivätkä kylmät yötkään näytä haittaavan. Ebb & Floodissa on lisäksi runsaasti Jalapenoja.

Aikaisemmin kerroin, että jatkan tätä chiliharrastusta ainoastaan villichilien kanssa. Rocotot ovat kuitenkin kiinnostavia. On todennäköistä että pyörrän sanani niiden osalta.

ChiliPark 2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti