24.7.2012

Posti tuo, posti vie

Rocoton kukka
Kohta alkaa aika, jolloin chilinsiemeniä on paljon tarjolla kun sadot kypsyvät. "Alkupääoman" saanti harrastukselle ei ole ylivoimaisen vaikeaa. Siemeniä on runsaasti saatavilla, ja tarjonta niin laaja, että kokeneellakin harrastajalla menee joskus pää pyörälle.

Jotkut harrastajat ovat jo kääntäneet katseensa tulevaan kauteen.

Yksi tapa saada todella kattava tarjonta chilinsiemeniä käsiensä ulottuville on osallistua ketjukirjeeseen. Tälläinen kirje käväisi meillä viime viikolla.

Idea on yksinkertainen; joku aktiivinen pistää kirjeeseen chilinsiemeniä, joko omista varastoistaan, tai pyytämällä muilta lahjoituksia. Kirjeen kiertoon otetaan tietty määrä osallistujia, ja se laitetaan liikkeelle. Kirjeen saaja ottaa kirjeestä mitä tarvitsee, lisää sinne omia ylijäämävarastojaan ja lähettää sen eteenpäin. Mitään sitoumuksia mitä kirjeestä ottaa ja mitä laittaa ei ole. Kohtuus on tietysti tässäkin hyve.

Näihin chiliaiheisiin ketjukirjeisiin pääset osallistumaan seuraamalla chilifoorumin keskusteluja.

Chilifest, Tampere 24-26.8.2012

Elokuun loppupuolella järjestetään Tampereella Chilifest tapahtuma.

Chilifest on kasvanut muutamassa vuodessa kolmepäiväiseksi suurtapahtumaksi. Kannattaa pistää kalenteriin, jos chilin kasvatus ja chilin käyttö ruoan valmistuksessa kiinnostaa. Ja onhan Tampere muutoinkin mukava kaupunki vierailla.

Saan paljon kysymyksiä sähköpostiini Riihimäen Lasin ystäviltä. Kesä on kasvatusten kannalta niin hektinen, etten ole kerinnyt kuvaamaan kokoelmaani. Aloitan Riihimäen Lasin, ja muiden keräilykohteideni, sepustukset ja kuvaukset, kunhan viljelyksiltä ja kesän vietolta liikenee aikaa.

ChiliPark 2012