3.4.2012

Inspiroiva Puutarha Blogi  Kiitän Chilivaaria saamastani huomionosoituksesta. Kunnioitan Chilivaarin intoa ja sitoutumista chilimaailmaan, sekä hänen pyytteetöntä auttamishalua aloittelevien ja vähän pidemmälle edenneiden kasvattelijoiden parissa. Mielestäni tiedon jakaminen on kaiken A&O. Chilimaailma tarvitsee vaarinsa.

1) Miten puutarhainnostus ja puutarha blogin pitäminen syntyivät?

Kaupunkilaispoikana olen aina ollut kiinnostunut puutarhanhoidosta. Olisiko niin, että ihmisiä kiinnostaa aina se, mitä ei voi saada. Nyt vanhemmiten olen päässyt harrastamaan kykyjeni mukaan täysillä. Josko joskus oppisi vielä syömään niitä kasvatuksiaan.

Blogin pitäjäksi siirryin chilivaarin jalanjälkiä moderaattoreita pakoon.

2) Mikä on erikoisin, ihmeellisin, harvinaisin, tunnearvoltaan suurin tai kaunein lempikasvisi?

Kaunein lempikasvini on ehdottomasti pihallamme kasvava pensasmustikka "Patriot". Niitä on kaksi n. parin metrin korkuista pensasta. Syksyllä, kun ensimmäiset pakkasyöt punaavat niiden lehdet, on kuin pensaat olisivat tulessa.

3) Millainen on puutarha filosofiasi?

Pyrin kasvattamaan kaiken itse siemenistä. Inhoan varsiselleriä.

Pistän viestin eteenpäin. Ensimmäisen tunnustuksen jaan blogimaailman ulkopuolelle chilifoorumin päiväkirjaosastoon. Tunnustuksen saa Bluesman. Vaikka Bluesmanilla ei ole, ainakaan vielä, omaa blogia, niin mielestäni hyvän syyn takia polultakin voi poiketa. Bluesmania voisi leikkisästi kutsua "puutarhahulluksi". Bluesman on jakanut chilinsiemeniä varmaan eniten aloittelijoille ja muillekin chilipäille Suomessa. Kun lukee chilifoorumilta Bluesmanin päiväkirjoja, niin tietää, että tunnustus meni oikeaan osoitteeseen.

Bluesmanin kausi 2012

Toisen tunnustuksen annan nuoruuden innolle. Tunnustus menee Lillenille

The Story Of Lillen And His Spicy Peppers!

Nuoria pitää tukea hyvissä harrastuksissa. Valitettavan usein nuorten into tukahdutetaan vähättelyllä. Go Lillen!

ChiliPark 2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti