3.2.2012

Tästä blogista

Olen aina kasvattanut jotakin syötävää, jos vain on ollut maatilkku jossa kasvattaa. Nyt meillä on aarin viljelypalsta ja pieni oma piha. Ensikosketuksen palstaviljelyyn sain kansakouluikäisenä Helsingin kaupungin koululaisille järjestämissä kesäpuutarhakouluissa Käpylässä ja Ärtissä.

Asumme Helsingissä, rivitaloasunnossa jossa on n. 50-60 neliön piha. Tästä on n. 7 km linnuntietä Helsingin rautatieasemalle, autolla ehkä 10. Ihmisen on pakko asua jossain. Se, että asuu kaupungissa, ei kuitenkaan tarkoita etteikö voisi harrastaa myös hyötykasvien kasvatusta.

Helsingissä on lukuisia palsta-alueita, joista vuokrataan halukkaille alle aarin palstoja. Oma palstani sijaitsee Viikissä. Maksan siitä 40 euroa vuodessa.
En ole vihreä, olen viherpeukalo.

Tätä blogia täytän omaksi ilokseni. Aiheet valitsen aina sen mukaan, kun ne tulevat ajankohtaisiksi itselleni. Vuoden vaihde, kevät ja syksy painottuvat yleensä chileille. Kesä ja syksy palstaviljelylle. Koko vuosi valokuvaukselle. Sallin itselleni vapauden kirjoittaa myös muista aiheista. Pääpaino on kuitenkin hyötykasveissa ja chileissä.

Olen valokuvannut Helsingin Latokartanon rakentamista vuodesta 2004. Kuvista, joita on tuhansia, saa  hyvän käsityksen siitä miten 10k - 15 000 asukkaan lähiö rakentuu pikku hiljaa, kuin varkain. Näitäkin kuvia tulen esittämään blogissani.

Tervetuloa mukaan!